samedi 1 décembre 2007

Decupaje




Ses cheveux roux

Intr-o seara Ilinca a ramas singura in casa. Era frig si din cand in cand pocnea sifonierul mare si vechi. Si-a pus un ibric cu apa la fiert, a cautat prin toate dulapurile urme de cafea. A gasit in cele din urma cateva lingurite rancede. Bune si alea, s-a gandit somnoroasa si a pronit televizorul. Nimic de vazut, nimic de ascultat. Parca lumea a inebunit. Filme proaste, reclame cu maimute si ciocolata ieftina, stiri din sport cu zambete largi si priviri goale. Hmm.. ce dobitoci !

Da, poate ca ar fi trebuit sa citeasca. Dar avea o senzatie stranie imaginandu-si mai degraba decat simtind frigul ce urma sa ii stranga fiecare deget pe file. Ce sa citeasca ? O carte, evident. Ramasese fara reviste si stia ca oricum o sa gaseasca aceleasi zambete tampe ca cele din stirile sportive.

Sifonierul pocnea, cafeaua sfaraia iar Ilinca se pierduse sub o patura mare, pe canapea. Pe cine cauta ? De ce era singura acolo ? Unde-i plecase mintea ?

[...]

Ce carte sa citeasca ?

Insuportabila usuratate a fiinteti.

[...]

Pentru textul complet faceti trei matanii, scuipati de 3 ori in san, asezati-va pe un scaun, spuneti un descantec, rugati-va frumos.










Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire